26/06/2014

Här är min kompis nu i tre veckor framåt, då jag ska vara husvakt i en jättemysig liten villa med egen badplats, stor balkong, och stora fönster ut mot sjön.
 
Smulan gillar att vara med på bild till skillnad från mina tre katter så det kan bli mycket bilder på denna dam ett tag framöver (varnar redan nu)
 
Jag äter pestopasta med tomater, stekta champinjoner och basilika.
 
 
 
 
 

Midsommar på landet

 
I Fredags var det midsommar, och på grund av att tiden inte räckt till någon planering och att feber och förskyldning har brakat loss i min kropp så blev jag hemma med familjen. Det blev mest mobilbilder då min kamera inte orkade med kylan.. Vi var ute och plockade blommor till midsommarkransar.
 
Vi tog på oss alla kläder vi hittade (nästan, men tillräckligt för att klara av 3+ grader och storm) och satt på bron och gjorde kransar till alla i sällskapet. 
 
Jag och Elvira va glada trots kylan.
 
När vi kom in stod maten klar och det va bara att hugga in. Allt var så gott, som alltid när man slipper göra det själv (hehe).
 
Jag hittade mig en tjock vit kisse att gosa med, han skulle jag kunna ta med mig hem. 
 
Senare på kvällen tog vi en liten promenad till byns bystuga för att dricka ett glas vin och titta på utsikten och på gubbkören som framförde några visor. Efter det kröp vi ner under filtar och tittade på film. Det var min midsommar i år. Mys med familjen!
 
 

Studentens lyckliga dagar.

För lite mer än en vecka sedan tog jag äntligen studenten. Det känns helt fantastiskt och sorligt på samma gång. Helt galet bara.
 
Efter en natt med cirka 1min av sömn på grund av all nervositet begav jag mig till Rebecca för att träffa resten av klassen och äta frukost och dricka champagne. Vi skickade även runt alla mössor och skrev fina saker till varandra.
 
Maja var med på radion medans vi andra sjöng i bakgrunden. Jag hamnade också på en bild.
 
Sedan hoppade vi på bussen upp till skolan. Där träffade vi lärare och fick betygen och sa hej då till alla. Efter det satte vi oss bland resten av Palmcrantz studenter i aulan och sjöng och tjoade. Jag fick också ett stipendium, det är inte att glöma!
 
Och vi sjöng lite till och viftade med våra mössor.
 
Efter mycket peppande och skrikande sprang vi ut på trappan med mungiporna vid öroren och lite tårar i ögonen.
 
Så galet!!
 
Min bror och massa andra va där för att fira!
 
Ida, jag, Maja och Stina. Tycker om dessa så mycket!
 
Sedan va det dags att klättra upp på flaket med ballonger och såpbubblor och dansa hela dagen. Detta var det roligaste jag någonsin har gjort. 
 
Efter middag och en liten vilostund mötte jag upp min klass igen och tillsammans dansade vi bort till rådhustrappan där vi tillsammans med hela Östersunds studenter skulle sjunga, skratta, gråta och säga hej då till varandra ända långt in på småtimmarna. 
 
Jag och Maja avslutade kvällen med lite mat innan vi begav oss hem. 
Det var allt av min studentdag, kan inte förstå att detta har hänt.. Men nu väntar nya äventyr till hösten. 
 
 
 

04/06/14

I måndags så träffades klassen för att grilla och fira att vi tar studenten imorgon(?!?!). Maja var där.
 
Olivia och Anna också.
 
Rebecca
 
Erik och Moberg
 
Efter vi grillat så körde vi lite lekar och sedan spelade vi kubb.
 
Rebecca, Olivia och Stina på väg till Österäng.
 
Vi satte oss på Österäng bland resten av alla studenter. Parken kryllade av vita mössor fram till småtimmarna
 
 
Vi skrev också i varandras mössor. Jag var den första som skrev mitt namn i Amelias mössa, wehooo!
 
 
 
 
 
 
 
 

01/06/14

Jag har mellan baler och annat också hunnit med att varit tre dagar i Trondheim med min klass. Här är några bilder från de dagarna.
 
Vi  besökte massa olika konstutställningar av olika slag. Här är Olivia och Anna på väg till en utställning.
 
Sara och Lina
 
Vi promenerade runt och kollade på staden. Trondheim är för övrigt hur fin stad som helst, med massa mysiga cafeer och liknande.
 
Vi hälsade på en konstskola där.
 
Sedan vad vi till nidarosdomen och fick en guidad tur. Så fin invändigt och utvändigt. Vi fick även klättra i tornen på kyrkan. En trapp upp i cirklar som är ca en halvmeter bred och att komma ut uppe i tornen utan galler alldeles för högt ovan marken ä ingen bra kombination för en tjej med klaustrofobi och höjdskräck.
 
En kväll piffade vi oss för att gå ut men våran budget tyckte att 250 norska kr för ett glas vin va lite väl, så det fick bli endast middag och vatten. Livet som student!
 
Sedan tackade vi för dessa dagar i Trondheim och åkte hem till allt studentfirande igen. Endast 4 dagar kvar nu.
 

RSS 2.0